Barraskiloak 

bizkaitar saltsan

  • 2 kg barraskilo 

  • Bizkaitar saltsa

Pertsona kopurua:

Prestaketa denbora:

Jatordua:

Bazkal ordurako egokia

1. pausua

Barraskiloak sukaltarrian jarri, gatza bota gainetik eta gero ura gehitu barraskiloak estali gabe.

2. pausua

Itsatsita dauden barraskiloak banan banan banatu eta oskolaren sarreran daukaten kostra kendu.

 

3. pausua

Uretan mugitu (3-4 minutuz). Ura kendu eta prozesua beste bitan egin. Lehenengo gatza gainetik bota eta ondoren ura. Ura ur txorrotetik pasa.

 

4. pausua

Uretatik pasa eta banan banan mukiak hatzamarrekin garbitu. Txorrota azpian egin hau eta ur epelarekin atondutako lapiko batera botatzen joan. Zalantza izanez gero, alde batera utzi eta barraskiloa apur bat ateratzen denean berriz garbitu.

 

5. pausua

Ura gatzatu eta su ertainean berotzen joan. Barraskiloak barrura sartzen hasten direnean, sua topera igo eta irakiten dagoen ura gehitu  azkar irakin dezan. 3 minutu irakiten utzi eta eskurritu.

Txorroteko uretatik pasa eta berriz ere ur (gatzarekin) garbian irakin beste 3 minutuz. Berriz eskurritu eta aklaratu txorrotaren azpian eta 20 minutuz irakin. Azken honetan, porru eta kipula bat bota irakiten den bitartean zapore hobea emateko.

 

6. pausua

Ura gatzatu eta su ertainean berotzen joan. Barraskiloak barrura sartzen hasten direnean, sua topera igo eta irakiten dagoen ura gehitu  azkar irakin dezan. 3 minutu irakiten utzi eta eskurritu. Txorroteko uretatik pasa eta berriz ere ur (gatzarekin) garbian irakin beste 3 minutuz. Berriz eskurritu eta aklaratu txorrotaren azpian eta 20 minutuz irakin. Azken honetan, porru eta kipula bat bota irakiten den bitartean zapore hobea emateko.

 

6. pausua

  1. Azkenik, saltsarekin batera egosi minutu batzuetan zehar. Ondo eginda daudela frogatu.

Bizkaitar saltsa nola egiten den ikasteko: https://bit.ly/2HtuN6n

 

On egin!

Errezeta gehiago

Labore

Haro plaza 3
48004, Santutxu
Bilbo

ORDUTEGIA

 

Astelehen - Ostiral:

10.00-13.30 | 17:00 - 20:30

Larunbatak:

10:00 - 14:00

TELEFONOA

 

KONTAKTUA

 

FOLLOW US