Barraskiloak
Oskoldun molusku gasterópodo lurtar hauek, gutxienez Harri Arotik kontsumitzen den elikagai bat da. Jadanik erromatar inperioan hauek hazteko ortuak zeuden.
Ezaugarriak
- Kalitate haundiko haragia da, kasik behar ditugun aminoazido guztiak eskintzen baitizkigu. Gure gorputzak aminoazidoak molekulak osatzeko osatzeko erabiliko ditu. Funtzio ugari gauzatu eta egitura askotarikoak eraikiko dituzte (zelula-errezeptoreak, hormonak, zuntz muskularrak, entzimak,…) .


-
Funtzio zelular askotarako oinarrizkoak diren magnesio, potasio, burdin eta kaltzio kantitate haundiak dauzka. Hainbat bitamina ere badauzka (A, B9, B3 eta E).
- Euskal Herrian soilik “saltsa gorrian / bizkaitar erara” kontsumitzen den arren, malgutasun kulinario handia dute barraskiloek: “perretxiko eta ardoarekin”, “butifarrarekin”, gurin eta berakatzarekin”, “tomate eta pernilarekin”,…
Labore
Haro plaza 3
48004, Santutxu
Bilbo
ORDUTEGIA
Astelehen - Ostiral:
10.00-13.30 | 17:00 - 19:00
Larunbatak:
10:00 - 13:30
FOLLOW US