Romanescu aza

Dentsitate baxuko karbohidrato hau aza ederrenetakoa da. Azalora italiar berde bateko aldaera da, brokoliarekin antzekotasunak dituena eta  azokatan irailetik apirilera aurki dezakegu.

 

 

Ezaugarriak

  •  Isotiozianatoak eta indoleak ditu aza mota honek. Tumoreen hazkuntza inhibitu dezakete eta lesionatutako zelula kantzerigenoen apoptosia (zelula-errezeptoreak programatua) erreztu egiten duten.
  • Bere C bitamina koppuruagatik  bereizten da. 100 gramoko errazioak eguneko aholkatuta kantitate osoa betetzen du, baita pixkat egosita ere. Inmunologia sistema indartzen du kolagenoa eta globulu gorriak sortuz.  Neurotransmisore batzuk ere sortzen laguntzen du.
  • Mineralei dagokienez, razio batek edalontzi bete esne beste kaltzio du, esnekiek dituzten substantzia inmunoaktibante barik eta xurgatze hobeagoarekin (%60), esnekiekiko handiagoa (%30). Gainera, potasio eta magnesioa dute, hezurren egoera onaren mantenurako eta prozesu zelular oinarrizkoenetarako.
  • K bitamina asko du, antihemorragiko bezela ezaguna dena.
  • Bukatzeko, nahiz eta gure kulturan azak egosita jateko ohitura dugun arren, freskoan eta salteatuta da bere propietateak hoberen mantentzeko era, hainbeste bitamina galdu barik.

Labore

Haro plaza 3
48004, Santutxu
Bilbo

ORDUTEGIA

 

Astelehen - Ostiral:

10.00-13.30 | 17:00 - 20:30

Larunbatak:

10:00 - 14:00

TELEFONOA

 

KONTAKTUA

 

FOLLOW US