Pasta

Karbonara erara

  • 3 arraultza gorringo
  • Arraultza 1 txikituta
  • 100g Hirugiar
  • 50g Pecorino gazta
  • Piper beltz birrindua
  • 320g Pasta
  • Gatza
  • Ura

Pertsona kopurua:

3-4

Prestaketa denbora:

20 minutu

Jatordua:

Bazkal ordurako egokia

1. pausua

Carbonara egiteko erabiltzen den hirugihar klasikoa “guanciale” italiarra da. Gomendagarria da ketu gabeko hirugiharra erabiltzea originala topatzen ez badugu. Freskoa izan dadila.

Hirugiharrari azala kendu eta zati txikietan moztu.

2. pausua

Hirugiharra sartaginean gorritu pixka bat txigortzen hasi arte.

 

3. pausua

Beste alde batetik, 3 gorringoak, arraultza eta pecorino gazta birrindu berria irabiatu, nahaste lodia lortu arte.

 

4. pausua

3 litro ur lapiko handi baten su handitan jarri eta irakiten hasten denean eskukada bat gatz gehitu. Pasta egosten jarri eta hasiera baten apur bat mugitu elkar itsatsi ez dadin.

Pasta bakoitzak bere egoste denbora dauka, beraz, ekoizlearen jarraibideak oinarritzat hartuz, pasta frogatu eta egina dagoenean xukatu, ur apur bat gordez.

 

5. pausua

Pasta hirugiharra dagoen sartaginera gehitu, arraultza eta gaztaren nahastea ere bertan isuriz.

Azkenik, piperbeltz beltza bertan birrindu eta egosketaren un goilarakada haundia gehitu.

 

6. pausua

Salda bero egongo denez, arraultza pixkanaka mamitzen joango da irabiatzen dugun bitartean.

 

7. pausua

Bukatzeko, pecorino gazta apur bat gehiago birrindu pastaren gainean.

 

On egin!

Errezeta gehiago

Labore

Haro plaza 3
48004, Santutxu
Bilbo

ORDUTEGIA

 

Astelehen - Ostiral:

10.00-13.30 | 17:00 - 20:30

Larunbatak:

10:00 - 14:00

TELEFONOA

 

KONTAKTUA

 

FOLLOW US